Tacòmetre Digital per a Harley Davidson Sportster (Part 10 - Evolució dels prototips)
10 Jun 2016 - 0 CommentsPart1 / Part2 / Part3 / Part4 / Part5 / Part6 / Part7 / Part8 / Part9 / Part10 / Part11 / Part12 / Part13 / Part14 / Part15
Aprofito aquesta entrada per guanyar una mica de temps i així acabar de retocar el codi. A continuació, mostraré les diferents fases del projecte amb els prototips amb els que vaig anar desenvolupant el codi font del tacòmetre. Com veureu, cadascuna de les plataformes de prototipatge té les seves avantatges i desavantatges.
Protoboard
Tot aspirant d’apendre electrònica ha de tenir com a mínim una protoboard al calaix per fer provatures de circuits ràpidament. En el meu cas, va ser així com va començar aquest projecte, encenent un LED amb un PIC, multiplexant una matriu de LEDs, creant un bus de dades, interrupcions, etc etc etc.
Avantatges: Disponibilitat immediata per a provar nous circuits.
Desavantatges: Problemes de connexionat (intermitències, desconnexions involuntàries, curtcircuits,..) que et poden fer perdre dies fins entendre si hi ha un cable que fa mal contacte o és que hi ha una errada al codi. No recomanat per a circuits complexes.
Imatges



Placa Foradada
No havent aprés la lliçó vaig passar a les plaques foradades. El circuit era bastant complex, així que farien falta un parell de plaques com a mínim per incloure tots els components. Aquestes plaques també val la pena tenir-les pel calaix, però només per a projectes petits. Val a dir que no s’ha d’utilitzar un cable molt gruixut o es pot correr el risc d’acabar tenint un conjunt placa + cablejat massa gruixut. El cable perfecte és l’anomenat wrap wire, un cable molt finet que permetrà treballar amb molta més facilitat.
Avantatges: Et permeten tenir plaques d’electrònica funcionals en poc temps.
Desavantatges: Com abans, si el sistema és complex, pots tenir problemes de connexionat que et poden fer perdre dies fins entendre l’origen. No recomanat per a circuits complexes.
Imatges



PCB
Aquest és l’últim pas per a tot aficionat a l’electrònica que vol portar els seus projectes a un next step. Sens dubte, aquesta és l’opció que ens portarà més temps d’aconseguir i el que suposarà una mica més de dedicació a l’hora de fer tot el disseny en CAD. A canvi, ens donarà uns resultats increïbles i si no és que hi ha alguna errada al layout o a l’hora de soldar components, serà molt fàcil treballar-hi i fer actualitzacions de software al projecte.
Avantatges: Qualitat infinita. Facilitat per treballar i fer modificacions de software. Espai ocupat més reduït.
Desavantatges: la quantitat de temps per tenir la placa acabada serà més llarg, encara que hi haurà alguna persona capaç de fer PCBs com xurros que estarà en contra d’aquesta afirmació.
Imatges




Índex de projecte:
Part1 /
Part2 /
Part3 /
Part4 /
Part5 /
Part6 /
Part7 /
Part8 /
Part9 /
Part10 /
Part11 /
Part12 /
Part13 /
Part14 /
Part15