Diccionari.cat
Optimot, consultes lingüístiques

caHome Ubuntu-USB-Live-persistència

Crear un Ubuntu USB Live amb persistència de fitxers

Avui m’he sorprès quan he descobert que l’aplicació nativa d’Ubuntu 16.04, l’usb-creator-gtk, el qual et permet crear un USB Live amb Ubuntu, ja no suporta l’opció de reservar un espai al disc per poder desar els teus fitxers i que no es perdin cada cop que s’apaga l’ordinador.

Contingut: usb-creator-gtk amb slider. Source: Momex.cat Contingut: usb-creator-gtk sense slider. Source: Momex.cat

Per sort, sempre hi ha altres opcions per acabar fent una mateixa feina i llegint aquest fil del fòrum askubuntu.com he trobat el que buscava. Es tracta del programa MKUSB, amb una operativa similar a l’usb-creator-gtk i que permet fer exactament allò que necessitava. Per instal·lar-lo amb el terminal:

sudo add-apt-repository ppa:mkusb/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install mkusb usb-pack-efi

Un cop instal·lat, el podrem buscar al menú d’aplicacions d’Ubuntu i un cop executat, el primer que farà serà demanar-nos el password de superuser. Un cop introduït, ens mostrarà una finestra de benvinguda i tot seguit el menú principal, que com veureu, és molt simple.

Contingut: Passes. Source: Momex.cat Contingut: Passes. Source: Momex.cat

Per moure’ns en aquest menú simplement haurem de seleccionar l’opció que vulguem i tot seguit clicar l’OK. Per exemple, el primer pas serà escollir la imatge que volem gravar (Select source -iso,img, …). Això ens portarà a una finestra que ens permetrà navegar pels directoris per seleccionar la nostra imatge. Tot seguit, podrem escollir si volem un USB Live amb (persistent live) o sense (live only) persistència. Cada vegada que cliquem l’OK l’opció de la persistència canviarà. Finalment, ja podrem cliclar a instal·lar i ens mostrarà una finestra amb un resum i unes advertències:

Contingut: Passes. Source: Momex.cat Contingut: Passes. Source: Momex.cat

Cliquem Select Target device in the next window i ens permetrà escollir l’USB on gravar la imatge. Finalment, ens demanarà si estem segurs de tot ja que s’esborraran dades, clicarem la casella inferior i ja podrem donar al botó Go. Abans de començar el procés de gravació, ens demanarà quant d’espai de l’USB volem ocupar (0-100) ja que amb el que sobri crearà una partició per poder accedir-hi des d’altres sistemes operatius. Un cop definit, començarà a gravar i al cap d’uns minuts ja el tindrem llest.

Contingut: Passes. Source: Momex.cat Contingut: Passes. Source: Momex.cat
keywords: crear, Ubuntu, USB, Live, persistència, fitxers, persistencia, ficheros