Diccionari.cat
Optimot, consultes lingüístiques

caHome cercador-google-cat

Configurar el cercador de google de Mozilla Firefox en català per defecte

Cap allà a finals del 2007, Google va presentar “www.google.cat”. Des d’aleshores, qui ha volgut (o qui es va enterar) ha pogut entrar en aquest domini i realitzar les seves consultes tenint el català per defecte a la configuració.
De totes maneres, quan ens instal·lem el Mozilla Firefox, el domini que s’usarà del cercador per defecte seguirà sent el de l’estat, en el nostre cas, “google.es”. Com google va fer un esforç per crear el domini google.cat, nosaltres també l’hauríem de fer i utilitzar-lo, no?
Per fer el canvi podem clicar directament en aquest link i ens portarà al web d’addons (complements) per Mozilla Firefox. S’ha de fer menció i agrair a Guillem Tanyà, el creador del complement.

Contingut: Cercador de Firefox. Source: Momex.cat Contingut: Complement per fixar el Cercador de Firefox com a Google.cat. Source: Momex.cat

Per instal·lar-lo, simplement s’ha de clicar “Afegeix al Firefox” i fer un parell de clics més, no hi ha misteri. Un cop instal·lat, haurem d’anar a la barra de menu Edita > Preferències i anar a la pestanya “Cerca”. Allà al Motor de cerca per defecte seleccionar al menú desplegable Google Català. Un cop fet això ja ho tindrem tot llest, a partir d’ara les cerques es faran mitjançant el domini .cat de google.

Contingut: Cercador de Firefox. Source: Momex.cat Contingut: Complement per fixar el Cercador de Firefox com a Google.cat. Source: Momex.cat

Salut.

keywords: google, mozilla, firefox, català, canviar